Укрпошта випустила поштову марку, присвячену адвокатам


До 7-ї річниці від дня заснування НААУ «Укрпошта» випустила оригінальну поштову марку, яка присвячена дев’яти адвокатам-державникам.

На марці зображені: три українські Президенти – Євген Петрушевич, Андрій Левицький, Степан Витвицький, чотири Прем’єр-Міністри – Кость Левицький, Сидір Голубович, Степан Баран, Микола Василенко, а також Голова української фракції в Держдумі Росії Ілля Шраг та Голова Союзу українських адвокатів Степан Федак.

«Це люди, якими ми маємо пишатися. Ці прізвища мають знати кожен студент-юрист і кожен студент-адвокат та передавати їх своїм дітям і онукам, тому що інститут української адвокатури має серйозну історію і традиції, адже перша згадка про адвокатів датована аж 1386 роком», – підкреслила Ірина Василик.

Також до 7-ї річниці заснування Національна асоціація адвокатів України презентувала нову книгу під назвою «Стислий спосіб розповісти про себе». Це альбом візитівок і реклами адвокатів з архівних фондів України та української преси з кінця 19 століття до Другої Світової війни.

«Ця книга – ноу-хау в історії НААУ. Вона є нашим обличчям. Це презентація української адвокатури, її найкращого піку розвитку, без перебільшення, її «золотого віку». І цією книгою ми започатковуємо серію примірників з ілюстрованої історії української адвокатури, яку плануємо випустити найближчим часом», – повідомила Ірина Василик.

Фото: unba.org.ua