Google Chrome ставитиме “позначку сорому” певним веб-сайтам


Веб-сайти, які дуже довго завантажуються через погане кодування, будуть мати спеціальну мітку у браузері Chrome.

Компанія повідомляє, що вона працює над системою маркування швидкості, яка дозволить користувачам зрозуміти, що сторінці потрібен час на завантаження.

Google також повідомила, що вже розпочала проєкт, що допоможе користувачу зрозуміти, який саме сайт завантажується повільно.

Однією з причин того, чому веб-сторінка довго вантажиться, є те, що вона чекає відповіді зі сторонніх ресурсів, таких як рекламні мережі, віджети соцмереж чи код, який аналізує поведінку користувачів.

Показники швидкості містять текстове повідомлення про те, що сторінка “зазвичай завантажується повільно”, або може змінюватися рядок стану завантаження.

Розробники Chrome уточнили, що з часом спосіб визначення швидкості завантаження сторінок вдосконалять, а створили його для того, щоби покращити спосіб, у який створюють веб-сайти.

За даними компанії з дослідження ринку Statista, браузером Chrome користуються 64% людей, які заходять в інтернет.

Плани Google вже розкритикували користувачі веб-сайту Hacker News, яким здебільшого користуються професійні розробники.

Дехто сумнівається у тому, наскільки легко буде визначити, що саме сповільнює роботу сайту. Багато розробників переконані, що сайти працюють повільно через рекламу ззовні, аніж через погане кодування.

Один із користувачів написав, що таке попередження буде вигдядати як “позначка сорому”.

“Швидкість завантаження залежить від того, як браузер аналізує веб-сторінки. Тому один сайт може швидко вантажитися у Firefox, але повільно в Chrome, і при цьому отримати “позначку сорому”, – зазначає розробник.

Джерело: bbc.com

Фото: unian.ua