Раді пропонують припинити друкувати закони в газетах для набрання ними чинності


Кабінет міністрів запропонував публікувати закони та підзаконні акти на офіційних сайтах відомств для набуття ними чинності. Для цього уряд подав до Раду відповідний законопроєкт.

Про це повідомив на своїй Facebook сторінці міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

«Щойно ми подали в Раду законопроєкт, який повинен позбавити нас від дивного архаїзму. Зараз, щоб якийсь закон чи постанова набрали чинності, вони повинні бути надруковані у газетах «Голос України» або «Урядовий Курʼєр». Ми пропонуємо публікувати закони та інші акти на офіційних сайтах, а не на папері, як і личить у XXI столітті», — написав він.

Дмитро також розповів, що декілька тижнів тому парламент ухвалив важливий закон, проте коли документ повинен був зʼявитися в одній із зазначених газет, цього не відбулося.

«І от, на наступний день, коли закон повинен був вийти в газеті, а отже, стати чинним, ми виявили, що цього не сталося. Чому? Тому що працівники друкарні сказали, що текст не помістився, і вони вирішили перенести його на наступний день!» — розповів Дубілет

Зокрема він додав, що після того, як Рада прийме поданий урядом закон, Кабмін обговорить з громадськістю майбутнє «Голосу України» та «Урядового курʼєру».

Фото: ua-energy.org