Кайманові острови перестали бути офшорами


Влада одного з найвідоміших офшорів планети – Кайманових островів – вирішили ввести публічний реєстр компаній з розкриттям бенефіціарів (власників).

Дане рішення прокоментував прем’єр-міністр Кайманів Алден Маклафлін. Він, зокрема, заявив, що влада островів думає про введення такого реєстру з 2013 року. А саме рішення викликане змінами в світових стандартах – в першу чергу, створенням публічного реєстру власників компаній у Великобританії і 5-ю директивою Євросоюзу з протидії відмиванню грошей.

Директива, прийнята 26 квітня 2018 року, дозволить громадськості мати безперешкодний доступ до інформації про бенефіціарних власників компаній, що діють в ЄС. Відповідна інформація також повинна буде зібрана щодо трастів, але доступ до неї буде обмежений особами, які мають «обґрунтовані інтереси», визначення яких «регулюється законом держави-члена, в якому інформація про власника-бенефіціара трасту або аналогічних правосуб’єктності організації зареєстрована».

Прес-служба уряду заморської території Великобританії нагадала, що Кайманові острови вже мають історію співпраці з податковими та правоохоронними органами інших юрисдикцій. І будуть продовжувати робити це протягом переходу до публічного реєстру компаній.

«Перевірена інформація про вигодоодержувача власності була зібрана на Кайманових островах протягом більш ніж 15 років, і вона передається правоохоронним і податковим органам в більш ніж 100 країнах світу, включаючи Великобританію, все держави – члени Європейського союзу і країни G20», – йдеться в повідомленні .

Втім, конкретні терміни введення реєстру поки не називаються.

«Ми змінимо законодавство і введемо публічний реєстр, коли буде необхідно», – йдеться в заяві влади Кайманів.

Джерело: legal.report

Фото: ua.112.ua