Кабмін погодив призначення нового голови Київської ОДА та зробив низку інших кадрових рішень


Кабінет міністрів України на своєму засіданні у неділю схвалив низку кадрових рішень.

Зокрема, урядовці погодили звільнення голови Київської обласної державної адміністрації Михайла Бно-Айріяна, який лише за кілька годин до засідання повідомив про бажання піти у відставку на своїй сторінці у Facebook.

Кабмін одразу ж погодив і призначення нового губернатора Київщини – харків’янина Олексія Чернишова, бізнесмена, який має активи в галузі інвестиційного та девелоперського бізнесу, а також став відомий завдяки проєктам з популяризації України за кордоном.

Так само уряд погодився із відставкою голови Луганської ОДА Віталія Комарницького, і погодив кандидатуру Сергія Гайдая на цю посаду.

І Михайло Бно-Айріян, і Віталій Комарницький пропрацювали на своїх посадах менш як чотири місяці.

Кабінет міністрів також погодив кандидатури ще чотирьох очільників ОДА – у Кіровоградській, Харківській і Чернігівській областях, а також заступників голів ОДА у Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Втім, згідно із Конституцією, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади президентом України за поданням Кабінету Міністрів України, тож у цих випадках остаточне рішення – за Володимиром Зеленським.

Джерело: bbc.com

Фото: rbc.ua