FIFA хоче ввести довічну заборону на відвідування футбольних матчів расистами


Міжнародна федерація футболу планує ввести довічну заборону на відвідування футбольних матчів особами, поведінка яких ґрунтувалася на расизмі.

Зміни, внесені до Дисциплінарного кодексу в червні 2019 року, дозволяють FIFA поширити в усьому світі будь-які санкції, накладені конфедерацією або асоціацією-членом за інциденти на ґрунті расизму, наприклад, як сталося в Софії під час кваліфікаційного матчу Євро-2020 між Болгарією і Англією.

“Я закликаю всі керівні органи футболу приєднатися до нас і разом подумати про нові, більш ефективні способи викорінення расизму в футболі. У якості відправної точки я пропоную, щоб всі організатори змагань прийняли правила, що передбачають довічну заборону на відвідування стадіонів для тих, хто визнаний винним в расистській поведінці на футбольному матчі. Потім FIFA може ввести такі заборони на світовому рівні “, – президент FIFA Джанні Інфантіно.

Він також підкреслив, що у футболі немає місця расизму.

Таку заяву глава Міжнародної федерації футболу зробив у зв’язку з інцидентом, який мав місце під час відбіркового матчу на Євро-2020 в столиці Болгарії Софії в понеділок, 14 жовтня, коли болгарські фанати почали проявляти ознаки расистської поведінки щодо чорношкірих футболістів збірної Англії. Хорватський суддя Іван Бебек двічі зупиняв гру в першому таймі.

Болгарські вболівальники свистіли кожен раз, коли Рахім Стерлінг бив по м’ячу. Захисник Тайрон Мінгз з “Астон Вілли”, якого теж ображали (фанати зображували мавпяче уханье на адресу Стерлінга і Мінгза), повідомив про це Харрі Кейн, той – Бебек. І рефері зупинив матч.

Диктор стадіону оголосив, що гра буде повністю припинена, якщо свист або уханье продовжаться.

Фото: 24tv.ua