Суд відсторонив адвоката від адвокатської діяльності на 1,5 роки за сексуальні домагання


Британський дисциплінарний трибунал соліситорів на 18 місяців відсторонив адвоката, який приставав до своєї колеги, а також написав їй непристойні повідомлення.

Як слідує з рішення трибуналу, це зробив Джерард Джон Скотт, який працював у юридичній компанії Ben Hoare Bell LLP. Після одного з робочих днів він направився на вечірку зі своєю молодою колегою. Там юрист перебрав з алкоголем, після чого почав допомагатися до дівчини – пробував її обняти, а також припіднімав плаття і всіляко роспускав руки. Протягом декількох годин Скотт відправив повідомлення колезі, в якому в нецензурній формі заявив про свої бажання вступити з нею в інтимні відносини.

Через кілька місяців Скотт одружився з іншою жінкою. Однак почуття до молодої колеги не втратив. Втім, на одній вечірці він дотикнувся до неї, взяв за руку і не відпустив, заявивши:

«Ти будеш на моєму наступному весіллі».

Скотт повною мірою визнав звинувачення, заявивши, що він «глибоко шкодує» за свої дії. Допомагання на почві зловживання спиртним він пояснив стресом, пов’язаним з тяжкою роботою.

За рішенням трибуналу він відсторонений від адвокатської діяльності на 18 місяців. Також він повинен виплатити штраф на сумму 8,7 тис. фунтів стерлінгів. Втім, сам чоловік заявив, що більше не займається адвокатською діяльністю і не збирається повертатися до професії.

Джерело: legal.report

Фото: bdzhola.com