ОАСК відмовив у призупиненні рішення Нацради, яке позбавило «112 Україна» ліцензії


Окружний адміністративний суд Києва відмовився від призупинення рішення Національної ради з питань телерадіомовлення, яка не продовжила ліцензію телеканалу «112 Україна».

Розглянувши докази та доводи заявника щодо необхідності вжиття заходів забезпечення позову, суд прийшов до висновку, що немає підстав для задоволення такої заяви.

Наразі позивачі не надали суду достатніх доказів в обґрунтування заяви та наявності очевидної небезпеки заподіяння шкоди їхнім правам, свободам та інтересам до ухвалення рішення у справі.

Нагадаємо:

До суду надійшла заява про забезпечення позову від п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА», у якій вони просили суд зупинити дію рішень Нацради та зобов’язати відповідного провайдера поновити надання позивачам послуг з розповсюдження у цифровому форматі телевізійних програм  у повному обсязі.

Водночас, суд відкрив провадження у справі щодо визнання протиправними та скасування рішення Нацради щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення для п’яти телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою «112 УКРАЇНА».

ОАСК здійснюватиме розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Джерело: oask.gov.ua

Фото: pravda.com.ua