Сьогодні ВРУ розгляне законопроєкти про столицю і зміни до КЗПП


 

Сьогодні відбудеться чергове пленарне засідання другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Верховна Рада планує розглянути проєкти постанов про проведення парламентських слухань на тему «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні» і «Про присудження у 2018 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування».

У першому читанні запланована до розгляду нова редакція проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ» (№ 2143) та альтернативні законопроєкти.

Також у першому читанні планується розглянути проект Закону «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо усунення норм, які порушують права та законні інтереси роботодавців України)» (№ 1233).

Порядком денним передбачено розгляд ряду проектів законів у другому читанні, серед яких:

  • проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» (№ 1031);
  • проєкт Закону «Про концесію» (№ 1046);
  • проєкт Закону «Про оренду державного та комунального майна» (№ 1055-1);
  • проєкт Закону «Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян» (№ 0893).

До розгляду у другому читанні також пропонуються ряд законів щодо військової сфери та внесення змін до Регламенту Верховної Ради України.

Також на цей день заплановано повторний розгляд законів з пропозиціями Президента України, серед яких «Виборчий кодекс України» (№ 0978) і Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені стосовно малолітньої особи, неповнолітньої особи, особи, яка не досягла статевої зрілості» (№ 0977).

Фото: coolyanews.info