Пошук людей за допомогою технології розпізнавання облич є законним, – Британський Суд


Використання поліцейськими технології автоматичного розпізнавання облич для пошуку людей в натовпі є законною. Таке рішення виніс Вищий суд у Кардіффі (Велика Британія), повідомляє ukrainepravo.com з посиланням на theguardian.com.

Незважаючи на те, що система масового спостереження порушує право на приватність тих, кого відсканували камери безпеки, двоє суддів дійшли висновку, що це все ж не є незаконним.

Суд схвалив рішення у той ж день, коли мер Лондона Садік Хан визнав, що міська поліція Лондона брала участь у «запуску» програмного забезпечення для розпізнавання осіб на території Kign’s Cross в центрі британської столиці в період з 2016 по 2018 рік та поділилась частиною фото з ріелторами.

Такі дії суперечили попереднім заявам мера щодо ситуації на території Kign’s Cross. Зокрема, він просив поліцію терміново пояснити, які саме зображення отримали забудовники.

Втім, одими із перших, хто в минулому місяці заявив про використання до 2018 року (задля публічної безпеки) розпізнавальних технологій у двох вуличних камерах, були забудовники Kign’s Cross.

Однак подальші протести змусили їх відмовитися від ширшого використання суперечливої технології.

Фото: ua.news