Необережність сина вартувала його батькам 4 тис. грн


В лютому 2019 року мати потерпілого звернулася до Волочиського районного суду Хмельницької області з позовом до мами його однокласника про відшкодування моральної шкоди.

В обґрунтування своїх вимог вказувала, що 23 листопада 2018 року на перерві біля 12 год. 45 хв. неповнолітній син відповідачки, учень 3 класу, штовхнув її сина і той впав обличчям на підлогу та розбив носа.

Після цього син був госпіталізований у Волочиську центральну лікарню з діагнозом «посттравматичний перелом кісток носа та посттравматична носова кровотеча». Втім, син відповідачки не досяг віку, з якого наступає кримінальна відповідальність, тож відносно нього не було розпочато кримінальне провадження.

Окрім цього, внаслідок дій сина відповідачки, позивачці та її неповнолітньому синові спричинені моральні та фізичні страждання, що проявилися в сильних душевних переживаннях.

Через заподіяні тілесні ушкодження, син протягом тривалого часу не міг відвідувати школу, що негативно вплинуло на його успішність. Також вона купувала ліки, сплачувала кошти на рентгенівські знімки, готовила синові дієтичну їжу тощо. Заподіяну їй та її синові моральну шкоду вона оцінює в 7 тис. грн, які просить стягнути з відповідачки на її користь.

В судовому засіданні вчитель початкових класів ЗОШ підтвердила, що учень 2 класу в приміщенні школи під час перерви отримав ушкодження носа у зв’язку з тим, що його штовхнув інший хлопчик.

Пізніше вчителі та учні школи зібрали кошти на його лікування, які були передані його матері, позивачці по справі.

Оцінивши всі обставини справи, Волочиський районний суд Хмельницької області вважав доведеним факт, що такими діями потерпілій дитині було заподіяно моральну шкоду.

За рішення суду, загальна сума моральної шкоди, що підлягає відшкодуванню за рахунок матері винної особи, складає 4 тис. грн.

Джерело: court.gov.ua

Фото: court.gov.ua