В Росії затвердили список неіснуючих порід собак, небезпечних для людини


Прем’єр-міністр Росії підписав документ, в якому оновився список потенційно небезпечних порід собак. В перелік увійшло 12 порід, але в остаточній версії списку опинилися породи, яких формально не існує.

У довідці до документа зазначено, що в процесі селекції не було фокуса на розвиток лояльності до людини, внаслідок чого особливості їхньої поведінки до кінця не вивчені. Також відзначається, що ці породи мають генетично закладені якості агресії і сили, тому можуть становити потенційну небезпеку для життя і здоров’я людей.

Однак, як виявила BBC, назви окремих порід у переліку вказані з помилками, а інші можна вважати неіснуючими, оскільки їх не визнають найбільші світові федерації.

Для прикладу, порода «амбульдог». Не складно здогадатися, що мається на увазі «американський бульдог». Міжнародна кінологічна федерація і найбільший кенел-клуб США такої породи на визнають. Така ж ситуація з «пітбульмастифом», «північнокавказьким собакою», «вовко-собачими гібридами», турецькою вівчаркою «акбаш», «вовкособом» тощо.

При цьому, питання «хто займатиметься ідентифікацією породи?» — досі залишається без відповіді. Якщо це робитиме не фахівець, а, наприклад, поліцейський, то він будь-якого великого собаку опише як вовкособа чи пітбульмастифа. Як наслідок на багатьох власників собак можуть незаконно накладатися штрафи.

Есперти ж вважаються, що будь-який великий собака, незалежно від породи, повинен гуляти лише на повідку.

Фото: news.rambler.ru