Люксембург першим в Європі легалізує марихуану


Громадяни, які досягли 18 років, зможуть придбати препарат для рекреаційного використання на термін до двох років. Агентство по канабісу регулюватиме їхнє виробництво та розподіл.

Міністр охорони здоров’я Люксембургу Етьєн Шнайдер підтвердив плани стати першою європейською країною, яка узаконить виробництво і споживання канабісу, пише The Guardian.

Шнайдер також зазначив, що законодавством, ймовірно, буде заборононена купівля конопель нерезидентами, з метою припинити наркобізнес. Домашнє вирощування стоїть під питанням (ймовірно, також буде заборонено).

Зберігання п’яти або менше грамів марихуани не каратиметься кримінальним законом для неповнолітніх віком від 12 до 17 років.

У разі набуття чинності цього законопроєкту Люксембург приєднається до Канади, Уругваю та одинадцяти штатів США, легалізувавши марихуану. Нагадаємо, що Люксембург вже узаконив використання канабіса в медичних цілях. Зберігання невеликої кількості для вживання також декриміналізували, але його купівля, продаж і виробництво досі залишаються незаконними.

Джерело: the-village.com.ua

Фото: drugsinc.eu