Як порушували Інтернет-свободу в Україні: статистика


Статистичні дані та графічні зображення випадків порушення Інтернет-свободи в Україні.

Ні для кого не секрет, що в Україні, як і в іншіх країнах світу, існують випадки порушення Інтернет-свободи. Досить змістовний аналіз ситуації здіснило видання Інтернет свобода. 

Cудити за пости у Фейсбуці?

В Україні розгорілася дискусія щодо засудження блогера за свідоме поширення комуністичної пропаганди у Фейсбуці протягом року. Cуд посилається на чинний закон про декомунізацію, однак рішення викликало негативну реакцію у частини правозахисників.

Нагадуємо, що є пропагандою комуністичного режиму як в оффлайні, так і в онлайні  є:

Чи покращилися умови роботи журналістів?

Рейтинг. Україна та Білорусь покращили свої результати у рейтингу свободи «Репортерів без кордонів». Росія – без змін. Ми проаналізували, які випадки репресій проти журналістів зафіксували “Репортери”.

Висновок щодо України:

«Інформаційна війна з Росією, як і раніше, є джерелом занепокоєння. У 2016 році влада знову виявилися безсилою, щоб захистити ЗМІ від атак, таких, як убивство журналіста Павла Шеремета, публікація персональних даних тисяч журналістів, звинувачених у «зраді», і підпал штаб-квартири телеканалу «Інтер». У беззаконних районах на сході, контрольованих сепаратистами, досі немає критично налаштованих журналістів та іноземних спостерігачів»

СБУ знову в центрі уваги через обшуки в Dragon Capital

Правоохоронці стверджували, що вони “викрили керівництво восьми компаній на продажі та використанні забороненого шпигунського програмного забезпечення російського виробництва”.

Арешт власника FS.life

Під домашній арешт взяли власника сайту FS.life (екс-FS.TO) Андрія Комличенка. Раніше кіберполіція заявляла, що роботу сайту призупинено через несплату податків. Справа ведеться більше вже року.

Інтернет приходить в села

Більше половини жителів сіл вже користуються інтернетом. Проникнення Інтернету в Україні – 65%

Росія веде війну проти “Хізб ут-Тахрір” не лише на власній території, а й на окупованій

 В Криму затримали кримських татар за ведення сторінки “Хізб ут-Тахрір” у Фейсбуці.

9 місяців блокування завершилися?

“Крим. Реалії” частково повернувся до своїх читачів в Криму. Деякі кримські оператори припинили обмежувати доступ до сайту.