Як працює CRM-система для юристів «Jusnote»


Чи дійсно CRM-система для юристів «Jusnote» значно спрощує роботу і зручна в користуванні? Lойер вирішив розібратися.

Здавалося б, український юридичний ринок має багато продуктів: починаючи з аналітичних сервісів і закінчуючи новими ресурсами, які з’являються з розвитком Legal Tech. В кінці минулого року ми вже писали, що компанія «Дом юриста» працює над створенням професійної CRM для юристів.

Як ми дізнались, розробка тривала близько 5 місяців, а також ще деякий час затрималась з релізом. Але декілька тижнів тому CRM все ж офіційно запустилася і, як каже команда, її вже використовує досить велика кількість юристів.

То ж ми вирішили самі потестити і показати її зсередини. Крім того, ми задали питання не тільки команді розробників, а ще й стороннім юристам, які вже користуються системою.

Jusnote – це хмарна CRM-система, яка допомагає управляти багатьма юридичними процесами. Вона може стати в пригоді не тільки малим та середнім юридичним фірмам, але й правникам, які займаються індивідуальною практикою. Система дозволяє контролювати час, керувати проектами, виставляти рахунки, працювати з документами, ставити задачі, а також дозволяє отримати інші можливості.

Питання захисту даних

Всіх адвокатів турбує безпека їх даних. Ми теж поцікавилися наскільки це безпечно. Ось, що з цього приводу сказав Максим Селіванов, який з програмістами очолює всі технічні процеси системи:

Створюючи систему для юристів – питання безпеки та захисту інформації стояли на першому місці. Jusnote побудована на системі контролю доступу та видимості ресурсів, захищеній моделлю безпеки Google. Front end (клієнтська частина) і back end (серверна частина) розділені між собою і обмін інформацією між ними здійснюється json пакетами. Канал доступу забезпечується 256-bit шифруванням. Сервери сховища та сервери баз даних також розділені між собою та знаходяться поза межами України (США та Західна Європа).

Багатьом юристам подобається основна панель роботи з клієнтом. Тобто, в одному екрані ви будете бачити всю інформацію по вашим клієнтам, а саме проекти, які ви ведете, задачі та події, час та витрати, документи, а також зможете виставляти рахунки.

Календар може синхронізуватися з Google календарем. Можна окремо створювати особистий календар, календар судових засідань або ж календарі своїх працівників, щоб мати змогу все контролювати. Щоб система не була перевантаженою, календарі можна вимикати.

Також треба відмітити досить гарний та зручний дизайн системи.  Цей напрямок в компанії очолює Микита Смотров.

Ми плануємо досить сильно вдосконалити дизайн, перемалювати об’єкти. Тоді нам треба було швидко видати продукт, що ми і зробили. Тепер прийшов час покращувати систему не тільки всередині, а й ззовні, – говорить Микита.

Система дозволяє контролювати доступи своїх працівників. Тобто, наприклад, Працівник 1 може виключно працювати з фінансами фірми, а Працівник 2 – формувати звіти. В такому випадку доступу до інших матеріалів мати вони не будуть.

Досить зручною є велика зелена кнопка «Створити» вгорі. Вона дозволяє швидко здійснювати більшість дій.

Недоліки:

Спочатку може бути не зрозумілим, як виставляти рахунки. Як ми потім дізналися, для цього треба створити задачу, закрити задачу, тобто поставити «Виконано», а вже потім в панелі роботи з клієнтом з’явиться кнопка «Рахунок», який можна сформувати та роздрукувати. Треба звикнути. Поки що нам показалося це важким.

Поки що недоступна можливість формувати звіти. Думаємо, що PDF-інструкції на тему «Як користуватися системою» були б досить потрібні.

Інколи з’являються невеликі «баги» (помилки). Команда розробників намагається їх вчасно виправляти.

Що кажуть юристи:

«Вже в перший день після офіційного релізу Jusnote, ми впровадили систему в роботу нашого Адвокатського бюро. Так, програмав ще не настільки досконала, як того хотілося б, але це питання часу. Команда Дом юриста дуже активно працює та швидко виправляє помилки. Рік-два і Jusnote може повністю змінити ринок», – Дмитро Ципліцький, керуючий партнер АБ «Дмитра Ципліцького».

«Гарна система, якісна реалізація та дуже потрібний функціонал. Як юрист, раджу своїм колегам спробувати систему», – Євген Малойван, юрист.

«Є інструменти, які б я допрацював. Незрозуміло, як виставляти рахунки, є певні неточності в роботі системи. Але сама по собі Jusnote – дуже потужна CRM-система для українських юристів. Думаю, що незабаром всі будуть її використовувати», – Євген Мірошников.

«В минулому ми з командою були професійними юристами. Ми знаємо, як не вистачало системи, яка б допомагала нам контролювати всі юридичні процеси. Тому ми були вимушені створити свою власну, яка була налаштована виключно під нашу юридичну фірму. Ми подумали, що, якщо вона потрібна нам, як правникам, то буде потрібна і нашим колегам. Тоді ми вирішили реалізувати Jusnote. Як наслідок, вийшло досить гарно. Будемо покращувати, спілкуватися з користувачами та рухатись далі. Це те, що дуже скоро може змінити наш ринок», – Олег Смотров, співзасновник Дом юриста.

Нагадуємо, що над системою працювало понад 15 фахівців з різних галузей.